אדם ירש 80% מאדמה ויקבל רק 25% ממנה

תשובה בדקה בדיני ירושה – עו"ד ארז קרט עונה על שאלות נופצות של צופים ברשתות החברתיות.

כעו"ד שמתמחה בהתנגדויות לצוואות או בהגנה עליהם בעת הצורך – השאלות הם חלק מעבודה היום יומית שלי.

היום הסרטון עוסק – אדם ירש 80% מאדמה ויקבל רק 25% ממנה

אדם ירש 80% מאדמה ויקבל רק 25% ממנה

אדם ירש 80% מאדמה ויקבל רק 25% ממנה

איך זה יכול להיות? אז הסיפור הוא כזה, זוג הורים כתבו צוואה הדדית בה הם מורישים 80% מהאדמה החקלאית לבנם, ואילו לשלושת בנותיהם את 20% הנותרים מהאדמה. לאחר מות ההורים ניתן צו לקיום צוואתם וחלוקת הזכויות בין הילדים נרשמה בלשכת רישום המקרקעין כ"בלתי מסוימת". כלומר, בעלות היורשים משתרעת על כל הקרקע לפי חלקם היחסי, ואין חלוקת בעלות על חלקים ספציפיים, מה שנקרא "מושעא". לימים, האדמה הופשרה לבניה, ובעקבות כך גם שווי של אדמה עלה במיליוני שקלים. כעת ביקש הבן לבצע פירוק שיתוף במקרקעין ולרשום את 80% של הקרקע של שמו בלבד. הבן פנה לבית המשפט בבקשה לקבלת צו פירוק שיתוף, אך להפתעתו דווקא בית המשפט צידד באחיותיו וקבע כי הוראה צוואתית שהופיעה בצוואת הוריהם ואשר מורה על חלוקת מקרקעין בלתי מסויימת, כך שכל יורש יקבל חלק מסוים, היא הוראה המנוגדת לחוק המקרקעין. וככזו היא הוראה בלתי חוקית ובלתי אפשרי ליישמה. סעיף 34 לחוק הירושה קובע כי הוראה שכזו דינה בטלות. בית המשפט אישר את פירוק השיתוף וחילק את האדמה באופן שווה בין כל הילדים. קרי 25% עבור כל ילד. אז כמו שאני תמיד אומר, חשוב להקדיש מחשבה כיצד ליישם את ההוראות בצוואה, להבין את משמעותן המשפטית והכי חשוב לחשוב על כל אפשרויות על מנת לוודא שרצון המצווה יתקיים ובמקביל למנוע סכסוכים מיותרים בתוך המשפחה.

אני עו"ד ארז קרט מומחה בדיני ירושה וצוואות, מזמין אתכם לצפות בסדרת הסרטונים שלי תשובה בדקה בדיני ירושה – בה אני עונה על שאלות שלכם הצופים בי ברשתות החברתיות, כגון: אדם ירש 80% מאדמה ויקבל רק 25% ממנה , האם ניתן לפסול צוואה למרות שאף עילת התנגדות לא התקבלה? , האם טיפול ומגורים עם הוריי, בהכרח משמעותו פסילת צוואתם לטובתי? , איך מחלקים שמונה נכסים בין 3 אחים בלי להסתכסך ומבלי לשלם מס? , איך ניתן לבטל צוואה? , מה יקרה בבית המשפט אם העדים לצוואה כבר לא בין החיים? , איך נכון להיערך להתנגדות לצוואה? , האם יורשים יורשים חובות? , אמא לא ירשה דבר מאבא – מה ניתן לעשות? , אבא נפטר ואמא נשארה בלי כלום – מה ניתן לעשות?, מה עושים אם אחד היורשים לא משתף פעולה למכירת נכס משותף? , מה חוזקו של הסכם יחסי ממון בעת פטירה?, האם ניתן לפנות יורש שהשתלט על בית ההורים? , איך יודעים שהוגשה בקשה לצו קיום צוואה או ירושה? , עו"ד ארז קרט: "למה אני לא נותן ייעוץ ראשוני חינם?".

לכל סרטוני הסדרה תשובה בדקה בדיני ירושה – לחצו כאן.

אהבתם? שתפו עם חברים
Twitter
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp

קבלו חינם את הצ'קליסט לעריכת צוואה שמונעת סכסוכים במשפחה

רוצים לשמוע עוד עקבו אחרי

חדש ומומלץ - קביעת פגישת ייעוץ אישית מקוונת עם עו"ד ארז קרט

עו”ד ונוטריון ארז קרט מתמחה באופן ייחודי ובהיקף פעילות נרחב בנושאי ירושה, צוואות, עיזבון, הגנה על צוואה והתנגדות לצוואות ושימש סגן יו”ר ועדת צוואות, ירושה ועזבונות של לשכת עורכי הדין (2012 – 2023). עו"ד ארז קרט הוא מייסד צוואה חסינה. מקיים מרכז סיוע לנפגעי צוואות, והמפתח של מחשבון הירושה שמאפשר חישוב חלקו של כל יורש במקרה שאין צוואה.

ליווי אישי 

עו”ד ארז קרט חרט על דגלו את נושא הליווי אישי, תוך דגש על יחס אישי וסיוע אנושי מותאם לכל לקוח ולקוח. 
עו”ד ארז קרט נוקט בגישה אקטיבית לקידום האינטרסים והצרכים של לקוחותיו לפני ותוך כדי הליך המשפטי. ניסיוני העשיר של עו”ד ארז קרט הן בתחום המשפטי והן בתחום העסקי הופכים אותו ליועץ מבוקש.
מומלץ לקבוע עוד היום קביעת פגישת ייעוץ עם עורך דין ארז קרט.

כעת יש באפשרותכם לקבוע גם פגישת ייעוץ אישית מקוונת עם עו"ד ארז קרט.

עו"ד ארז קרט
קראו מה הלקוחות כותבים על עו"ד קרט

מצב לא מקוון

הצ'קליסט לעריכת צוואה שמונעת סכסוכים במשפחה

בהנחיית עו"ד ארז קרט

מומחה לדיני ירושה וצוואות