כמה זמן אחרי הצו לקיום צוואה ניתן להגיש התנגדות?

תשובה בדקה בדיני ירושה – עו"ד ארז קרט עונה על שאלות נופצות של צופים ברשתות החברתיות.

כעו"ד שמתמחה בהתנגדויות לצוואות או בהגנה עליהם בעת הצורך – השאלות הם חלק מעבודה היום יומית שלי.

היום הסרטון עוסק – כמה זמן אחרי הצו לקיום צוואה ניתן להגיש התנגדות?

כמה זמן אחרי הצו לקיום צוואה ניתן להגיש התנגדות?

כמה זמן אחרי הצו לקיום צוואה ניתן להגיש התנגדות?

שגית שואלת כמה זמן זה עדין סביר מבחינת בית משפט לאחר בהגשת התנגדות לצוואת סבתה. ימים? חודשיים? שנים?. אז שגית קודם כל חשוב שתביני שהכלל הוא כי צו ירושה או צו קיום צוואה, כמותו כפסק דין והוא למעשה מכריע (ולפיכך מסיים), את העניין נשוא הדיון בו. כלל זה נובע מהצורך בסופיות הדיון, וודאות הדין ויציבותו. אז נכון שבחוק הירושה יש חריג לכלל, המאפשר "לפתוח" ולדון מחדש בצו הירושה או צו קיום הצוואה, וזאת בהתקיימם של שני תנאים מצטברים: התנאי הראשון שיש ברשותך שגית עובדה חדשה שלא הייתה ידועה קודם לגבי הצוואה של סבתא ובגינה ניתן להתנגד לצוואה, התנאי השני שברגע שגילית את העובדה החדשה או יותר נכון בהזדמנות הסבירה הראשונה שבה פנית איתה לבית משפט. עכשיו שגית אני יכול לגלות לך שלמידת השיהוי, קרי שלמשך האיחור שלך שגית יש חשיבות משנית מבחינת בית המשפט, לעומת זאת להסבר שלך לסיבת האיחור יש את המשקל הרב. זאת אומרת שגם אם מדובר במקרה שלך בשיהוי של שנים רבות, ניתן לקבל את הסכמת בית המשפט לדון בהתנגדות שלך לצוואת סבתך, אם הצלחת לשכנע את בית המשפט שהסיבה שלך לאיחור סבירה והגיונית, לעומת זאת לפעמים גם שיהוי קצר יחסית יחסום את המתנגד להגיש התנגדות כשאין לו הסבר סביר והגיוני.

אני עו"ד ארז קרט מומחה בדיני ירושה וצוואות, מזמין אתכם לצפות בסדרת הסרטונים שלי תשובה בדקה בדיני ירושה – בה אני עונה על שאלות שלכם הצופים בי ברשתות החברתיות, כגון: כמה זמן אחרי הצו לקיום צוואה ניתן להגיש התנגדות?, בזבוז הכספים על ידי בן הזוג שנותר בצוואה הדדית, אבא רשם צוואה ולא הוריש לי ולאמא דבר ואף ציין במפורש בצוואתו שלא יתנו לנו מזונות מן העיזבון שלו – מה ניתן לעשות? , בעל נתן את כל רכושו במתנה לפני שנפטר והאישה נשארה בלי כלום – מה ניתן לעשות?, האם ניתן להגיש התנגדות לצו קיום צוואה לאחר 10 שנים? , מתי צוואה משותפת היא צוואה הדדית? , נאמנות בצוואה בשביל מי זה טוב?האם תמיד השפעה בלתי הוגנת שווה ביטול הצוואה?, לא ידע להבחין בטיבה של צוואה, האם בקשה לצו ירושה נתונה להתיישנות? , האם המלצה לערוך צוואה היא השפעה בלתי הוגנת?, האם ניתן לפנות יורש שהשתלט על בית ההורים? , איך יודעים שהוגשה בקשה לצו קיום צוואה או ירושה? , עו"ד ארז קרט: "למה אני לא נותן ייעוץ ראשוני חינם?", מי כותב יותר צוואות נשים או גברים? , מגן היורשים – הגיע לישראל!!! שירות מעולה? או סתם סערה בכוח תה?.

לכל סרטוני הסדרה תשובה בדקה בדיני ירושה – לחצו כאן.

אהבתם? שתפו עם חברים
Twitter
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp

קבלו חינם את הצ'קליסט לעריכת צוואה שמונעת סכסוכים במשפחה

רוצים לשמוע עוד עקבו אחרי

חדש ומומלץ - קביעת פגישת ייעוץ אישית מקוונת עם עו"ד ארז קרט

עו”ד ונוטריון ארז קרט מתמחה באופן ייחודי ובהיקף פעילות נרחב בנושאי ירושה, צוואות, עיזבון, הגנה על צוואה והתנגדות לצוואות ושימש סגן יו”ר ועדת צוואות, ירושה ועזבונות של לשכת עורכי הדין (2012 – 2023). עו"ד ארז קרט הוא מייסד צוואה חסינה. מקיים מרכז סיוע לנפגעי צוואות, והמפתח של מחשבון הירושה שמאפשר חישוב חלקו של כל יורש במקרה שאין צוואה.

ליווי אישי 

עו”ד ארז קרט חרט על דגלו את נושא הליווי אישי, תוך דגש על יחס אישי וסיוע אנושי מותאם לכל לקוח ולקוח. 
עו”ד ארז קרט נוקט בגישה אקטיבית לקידום האינטרסים והצרכים של לקוחותיו לפני ותוך כדי הליך המשפטי. ניסיוני העשיר של עו”ד ארז קרט הן בתחום המשפטי והן בתחום העסקי הופכים אותו ליועץ מבוקש.
מומלץ לקבוע עוד היום קביעת פגישת ייעוץ עם עורך דין ארז קרט.

כעת יש באפשרותכם לקבוע גם פגישת ייעוץ אישית מקוונת עם עו"ד ארז קרט.

עו"ד ארז קרט
קראו מה הלקוחות כותבים על עו"ד קרט

מצב לא מקוון

הצ'קליסט לעריכת צוואה שמונעת סכסוכים במשפחה

בהנחיית עו"ד ארז קרט

מומחה לדיני ירושה וצוואות

דילוג לתוכן