האם טיפול ומגורים עם הוריי, בהכרח משמעותו פסילת צוואתם לטובתי?

תשובה בדקה בדיני ירושה – עו"ד ארז קרט עונה על שאלות נופצות של צופים ברשתות החברתיות.

כעו"ד שמתמחה בהתנגדויות לצוואות או בהגנה עליהם בעת הצורך – השאלות הם חלק מעבודה היום יומית שלי.

היום הסרטון עוסק – האם טיפול ומגורים עם הוריי, בהכרח משמעותו פסילת צוואתם לטובתי?

האם טיפול ומגורים עם הוריי, בהכרח משמעותו פסילת צוואתם לטובתי?

האם טיפול ומגורים עם הוריי, בהכרח משמעותו פסילת צוואתם לטובתי?

ליאת שואלת, ועוד מדגישה כי אחיה מאיימים עליה שאם היא לא תחתום איתם על הסכם בין יורשים, הם יגישו התנגדות לצוואת הוריהם, שמורישים רק לה את בית המגורים שלהם. אחיה של ליאת הסבירו לה שבגלל שהיא טיפלה בהורים בערוב ימיהם לבד, ואף כתוצאה מכך נאלצה לעבור לגור איתם, זאת עילה לפסילת צוואתם עקב השפעה בלתי הוגנת. ראשית הרגעתי את ליאת, והסברתי לה שעקרון על בדיני ירושה וצוואה הינו כיבוד רצון המצווה והזכות שלו לקבוע את תוכן צוואתו, ובכלל זה, מה יעשה בהון אותו צבר בחייו, ולאחר מותו. זו זכות חוקתית הקבועה בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. לכן נטל השכנוע, במיוחד בהשפעה בלתי הוגנת, הוא גבוה מאוד והיית אומר לפעמים בלתי אפשרי להשיגו.שנית, היום בית המשפט מסתכל במין מבט על, בעת החלטה האם לפסול צוואה, קרי משקלל את מכלול הנסיבות בה היה שרוי המצווה על מנת לקבל תמונה מלאה על נסיבות עריכת הצוואה. לדוגמא מגורים עם הורים באותו בית, והיותך המטפלת היחידה זה פן אחד, אבל היות ההורים צלולים, הקשר שלהם עם הסביבה, אי מעורבות בצוואתם בעת עריכתה ועוד ועוד. המכלול שיצטייר בפני בית המשפט יותיר ספק שהייתה השפעה בלתי הוגנת. לא כל ילד שמטפל בהוריו משפיע עליהם בצורה בלתי הוגנת לטובתו, אך טבעי שיעריכו אותך יותר וירצו לתת לך יותר.

אני עו"ד ארז קרט מומחה בדיני ירושה וצוואות, מזמין אתכם לצפות בסדרת הסרטונים שלי תשובה בדקה בדיני ירושה – בה אני עונה על שאלות שלכם הצופים בי ברשתות החברתיות, כגון: האם טיפול ומגורים עם הוריי, בהכרח משמעותו פסילת צוואתם לטובתי? , איך מחלקים שמונה נכסים בין 3 אחים בלי להסתכסך ומבלי לשלם מס? , איך ניתן לבטל צוואה? , מה יקרה בבית המשפט אם העדים לצוואה כבר לא בין החיים? , איך נכון להיערך להתנגדות לצוואה? , האם יורשים יורשים חובות? , אמא לא ירשה דבר מאבא – מה ניתן לעשות? , אבא נפטר ואמא נשארה בלי כלום – מה ניתן לעשות?, מה עושים אם אחד היורשים לא משתף פעולה למכירת נכס משותף? , מה חוזקו של הסכם יחסי ממון בעת פטירה?, האם ניתן לפנות יורש שהשתלט על בית ההורים? , איך יודעים שהוגשה בקשה לצו קיום צוואה או ירושה? , עו"ד ארז קרט: "למה אני לא נותן ייעוץ ראשוני חינם?".

לכל סרטוני הסדרה תשובה בדקה בדיני ירושה – לחצו כאן.

אהבתם? שתפו עם חברים
Twitter
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp

קבלו חינם את הצ'קליסט לעריכת צוואה שמונעת סכסוכים במשפחה

רוצים לשמוע עוד עקבו אחרי

חדש ומומלץ - קביעת פגישת ייעוץ אישית מקוונת עם עו"ד ארז קרט

עו”ד ונוטריון ארז קרט מתמחה באופן ייחודי ובהיקף פעילות נרחב בנושאי ירושה, צוואות, עיזבון, הגנה על צוואה והתנגדות לצוואות ושימש סגן יו”ר ועדת צוואות, ירושה ועזבונות של לשכת עורכי הדין (2012 – 2023). עו"ד ארז קרט הוא מייסד צוואה חסינה. מקיים מרכז סיוע לנפגעי צוואות, והמפתח של מחשבון הירושה שמאפשר חישוב חלקו של כל יורש במקרה שאין צוואה.

ליווי אישי 

עו”ד ארז קרט חרט על דגלו את נושא הליווי אישי, תוך דגש על יחס אישי וסיוע אנושי מותאם לכל לקוח ולקוח. 
עו”ד ארז קרט נוקט בגישה אקטיבית לקידום האינטרסים והצרכים של לקוחותיו לפני ותוך כדי הליך המשפטי. ניסיוני העשיר של עו”ד ארז קרט הן בתחום המשפטי והן בתחום העסקי הופכים אותו ליועץ מבוקש.
מומלץ לקבוע עוד היום קביעת פגישת ייעוץ עם עורך דין ארז קרט.

כעת יש באפשרותכם לקבוע גם פגישת ייעוץ אישית מקוונת עם עו"ד ארז קרט.

עו"ד ארז קרט
קראו מה הלקוחות כותבים על עו"ד קרט

מצב לא מקוון

הצ'קליסט לעריכת צוואה שמונעת סכסוכים במשפחה

בהנחיית עו"ד ארז קרט

מומחה לדיני ירושה וצוואות